Mijn favorieten

Taxatie en Waardebepaling

Voor het taxeren van uw woning hebben wij een beëdigd en zeer ervaren taxateur in huis. Wilt u echter slechts een informerend gesprek om te weten te komen wat uw woning bij een eventuele verkoop zal opbrengen?: een goede en duidelijke waardebepaling is bij ons gratis.

Energielabel

Vanaf 1 januari 2012 is het verplicht bij verkoop of verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen (utiliteit; zijn gebouwen zonder woonbestemming) een energieprestatiecertificaat, ook wel energielabel genoemd, te overleggen. Met het energielabel krijgt de nieuwe gebruiker van het object vooraf inzicht in het energieverbruik van het gebouw. Deze verplichting vloeit voort uit de Europese Richtlijn energieprestatie van gebouwen, die moet leiden tot verbetering van de energieprestaties van de gebouwen in de Europese Unie.

De makelaars van De Woonmeester kunnen u helpen bij het verkrijgen van een energielabel en/ of het maatwerkadvies, waarin het wooncomfort, lagere milieubelasting en uiteraard lagere energiekosten in worden opgenomen.

 

Het label komt overeen met het bekende energielabel wat voor technische apparaten (vb. de wasmachine) wordt uitgeven. Daarnaast wordt aangegeven hoe de berekening van de energie-index tot stand is gekomen.

Bouwkundige Keuring

De makelaars van De Woonmeester verrichten zelf geen bouwkundige keuringen. Desgevraagd kunnen ze u echter wel informeren door wie u een bouwkundige keuring kan laten verrichten. De makelaars van de Woonmeester adviseren standaard om een bouwkundige keuring te laten verrichten. De schade welke na de aankoop van uw duurste bezit zich kan openbaren is al heel snel een veelvoud van de kosten voor een keuring.