Dorpsstraat 739 in Assendelft

“Jeetje, wat een gaaf huis en wát een ruimte!” Deze reactie krijgen de huidige bewoners vaak van bezoekers aan hun woonboerderij, die nu in de verkoop komt.   

 
De fraaie, uitstekend onderhouden en vrijstaande stolpboerderij aan de Dorpsstraat in Assendelft is gemoderniseerd tot een prettige, zeer royale woning, waarbij veel aandacht is gegeven aan het behoud van de landelijke sfeer en uitstraling van de boerderij. Bij binnenkomst valt direct het hart van de boerderij op: het dubbel vierkant met zicht op het houtwerk en de constructie die deze boerderij tot een stolp maken. 
 
Het pand uit 1889 staat op een riant perceel van 2.880 m2. Scholen, winkels, station, sportvelden en uitvalswegen zijn dichtbij - zonder dat u daarvan hinder ondervindt. Op de begane grond vindt u de grote, maar toch intieme woonkamer met houtkachel en een aparte TV-kamer, die u via de bibliotheek bereikt. Onder de bibliotheek gaat de wijnkelder schuil. De ruime eetkeuken wordt van de woonkamer gescheiden door een lichte, ruimtelijke gang, die uitkomt op het vierkant. Het vierkant biedt enorme mogelijkheden die u naar eigen wensen kunt invullen, passend bij uw hobby’s, bedrijf of anderszins. De huidige bewoners vonden de originele constructie van de boerderij te bijzonder om te veranderen. 
 
Op de begane grond bevinden zich verder de slaap- en aangrenzende badkamer, die van alle gemakken is voorzien. Ook vindt u hier een riante werkkamer/slaapkamer en de tuinkamer. In de tuinkamer zijn de pantry en twee bergruimtes, waarvan één in gebruik is als wasmachineruimte en één als voorraadkast. Vanuit de tuinkamer stapt u door de openslaande deuren naar het terras, waar u al vroeg in het voorjaar kunt genieten van de zon en het uitzicht op de fantastisch gelegen achtertuin. Klussers en creatievelingen kunnen hun hart ophalen in de ruime werkplaats onder de kap van de boerderij - ca 10 x 4 m ruimte met openslaande staldeuren richting tuin. 
 
Boven de woonkamer is een grote ruimte die momenteel in gebruik is als werk- en vergaderkamer, maar de fantasie van bezoekers aanwakkert om in te richten als slaapkamer, aparte woonruimte of kunstenaarsatelier. Op de eerste verdieping zijn nog 3 (slaap-)kamers en een aparte badkamer met douche, vaste wastafel en toilet. 
 
In de prachtige tuin rondom zijn verschillende terrassen waar je volledig vrij in de natuur zit en dat midden in de Randstad! Op koudere dagen of in de winter is het behaaglijk onder het prieel met houtkachel en voldoende hout van eigen erf. De dubbele garage met overkapping biedt onderdak aan uw auto’s en er is nog een aparte ruimte op het erf voor de stalling van bijvoorbeeld een camper, boot of caravan. Recentelijk (december 2015) zijn 16 zonnepanelen op het dak aangebracht, die jaarlijks tussen de 4.200 en 4.400 kWh opleveren. 
 
Al met al een zeer representatieve, woonklare woning met alle vrijheid om te bewonen naar eigen inzicht. Maak een afspraak en laat de mogelijkheden tot u komen! 
 
Bijzonderheden/kengetallen:
- Woonoppervlakte ca. 298 m2
- Vloeroppervlakte ca. 496 m2
- Perceel oppervlakte 2880 m2
- Bouwjaar 1889
- Dubbelglas
- Vaillant CV bouwjaar 2014
- Centraal gelegen
- Vlakbij sportvelden, scholen, winkels en uitvalswegen
- Oplevering in overleg..
 
Voorbehouden:
Hoewel gestreefd is naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, moet er vanuit gegaan worden dat het bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, oppervlaktes, etc.) zijn soms verkregen door mondelinge informatie, soms zijn ze uit het geheugen opgediept. De koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn, hij kan zich nimmer beroepen op onbekendheid met feiten die hij zelf had kunnen waarnemen of die kenbaar waren uit de openbare registers. De makelaar kan u desgewenst verwijzen naar de betreffende instanties.
 

Dorpsstraat 739 in Assendelft

Status:Te koop
Prijs:€ 1,095,000,-
Prijssoort: Kosten koper
Postcode:1566 EG
Woonopp:298m²
Inhoud:1500m³
Perceel:2280m²
Bouwjaar:1889
Kamers:9
Slaapkamers:3
Badkamers:2
Toiletten:2
Verdiepingen:2

Jeroen Zuidema

E: jeroenzuidema@dewoonmeester.nl
T: 075-771 34 45
Jeroen Zuidema Makelaardij
Zuideinde 60
1551 EK Westzaan

De Woonmeester makelaars:

Jeroen Zuidema Makelaardij
Zuideinde 60
1551 EK Westzaan
T: 075 - 771 3445
M: 06 - 5362 7462
Jeroen Zuidema
jeroenzuidema@dewoonmeester.nl
Florissant Wonen
Van Ostadelaan 91
1701 LH Heerhughowaard
T: 072 - 572 41 91
M: 06 - 2051 9545
Floris Rietbergen
florisrietbergen@dewoonmeester.nl