Zuideinde 61 in Westzaan

Volledig gerenoveerde ruime Zaanse woning op maar liefst 1108 m2 eigen grond aan open vaarwater!
 
VERKOCHT
 
Afgelopen 2 jaar heeft de eigenaar deze karakteristieke Zaanse woning met een woonoppervlakte van ca. 160 m2 van binnen en van buiten flink aangepakt. De buitenkant is bijna volledig voorzien van nieuwe gevels (red cedar) en nieuwe kozijnen. Het dak is inclusief dakpannen helemaal nieuw. De fundering onder de voorgevel is vernieuwd en de poeren onder de woning zijn opnieuw opgemetseld. Kortom, deze woning uit ca. 1850 staat er weer fris bij! 
 
De woning met garage is gelegen aan het lint van het gemoedelijke lintdorp Westzaan, dat de charme van een dorp heeft, maar waarbij de stad net om de hoek is. Een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen is slechts op een paar honderd meter afstand, evenals een natuur ijsbaan en de voetbal- en tennisclub. Station/centrum Zaandam is slechts 8 minuten fietsen en Amsterdam is met de auto (zonder file) of met de trein in een kwartier te bereiken. De achtertuin grenst aan openvaarwater waarbij je zo natuurgebied “De Reef” of “Het Guisveld” in vaart of schaatst! Ook is het mogelijk om door de nabij gelegen sluis het Noordzeekanaal op te varen richting Zaandam, Amsterdam of Haarlem.
 
Indeling:
Entree aan de zijkant. De hal is zeer ruim, waarbij de garderobe mooi is weggewerkt in een vaste kast. Achter een van de karakteristieke deuren bevindt zich een enorme WC. Aan de voorzijde van de woning is een ruime woonkeuken met diverse (inbouw) apparatuur, waaronder een Amerikaanse koelkast en een TV. Gekookt wordt er op het forse kookeiland. Aan de zijkant van de woning is een grote badkamer met dubbele wastafels, een ligbad (whirlpool) en een separate douche. Aan de achterzijde is een grote en toch sfeervolle woonkamer met een zg. pellet kachel. Aan de zijkant van de woonkamer is een ruime nis die goed dienst kan doen als speel- of werkruimte. De hele beneden verdieping is voorzien van een sfeervolle houtenvloer. Aan de achterzijde is nog een uitbouw, die als bijkeuken/wasruimte dienst doet. Hier hangt ook de CV (Nefit Topline CW5 uit 2008).
 
Verdieping:
Aan de voorzijde is een ruime slaapkamer met een grote authentieke vaste kast. In het midden van de woning is aan de ene kant de gloednieuwe 2e badkamer (2015) met inloopdouche, toilet en wasbak. Aan de andere kant is een mooie slaapkamer. Door dakkapellen aan beide zijden is de ruimte goed benut. Aan de achterkant is een grote (ouder) slaapkamer met uitzicht op de riante tuin en de achtergelegen dijk. Op de overloop is nog een grote authentieke vaste kast. 
 
Click boven op aan de pagina op "Plattegrond" om de indeling te bekijken!
 
Tuin: De enorme tuin biedt volop mogelijkheden en is naar eigen idee verder in te richten. Op dit moment is er een vijver, enkele fruitbomen en overwegend gras. Aan de achterkant van de tuin heeft u de mogelijkheid om uw eigen boot neer te leggen. Er is goedkeuring van de gemeente voor de bouw van een grote schuur (7,5 m x 11,5 m) achter in de tuin in het verlengde van de huidige garage  
 
Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens kijken en bekijk met eigen ogen deze unieke sfeervolle woning!
 
Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 160 m2
- perceeloppervlakte 1108 m2
- karakteristieke Zaanse woning
- bouwjaar ca 1850
- volledig gerenoveerd en geschilderd 2014
- Nieuwe dakkapel + badkamer boven (2015)
- aan open vaarwater
- vlakbij supermarkt en (station) Zaandam
 
 
Voorbehouden:
Hoewel gestreefd is naar een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie van de beschikbare gegevens, moet er vanuit gegaan worden dat het bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, oppervlaktes, etc.) zijn soms verkregen door mondelinge informatie, soms zijn ze uit het geheugen opgediept. De koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn, hij kan zich nimmer beroepen op onbekendheid met feiten die hij zelf had kunnen waarnemen of die kenbaar waren uit de openbare registers. De makelaar kan u desgewenst verwijzen naar de betreffende instanties.
 

Zuideinde 61 in Westzaan

Status:Verkocht
Prijs:€ 525,000,-
Prijssoort: Kosten koper
Postcode:1551 EB
Woonopp:160m²
Perceel:1108m²
Bouwjaar:1850
Kamers:6
Slaapkamers:3
Badkamers:2
Toiletten:3
Verdiepingen:2

Jeroen Zuidema

E: jeroenzuidema@dewoonmeester.nl
T: 075-771 34 45
Jeroen Zuidema Makelaardij
Zuideinde 60
1551 EK Westzaan

De Woonmeester makelaars:

Jeroen Zuidema Makelaardij
Zuideinde 60
1551 EK Westzaan
T: 075 - 771 3445
M: 06 - 5362 7462
Jeroen Zuidema
jeroenzuidema@dewoonmeester.nl
Florissant Wonen
Van Ostadelaan 91
1701 LH Heerhughowaard
T: 072 - 572 41 91
M: 06 - 2051 9545
Floris Rietbergen
florisrietbergen@dewoonmeester.nl